![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Profesyonel askerliğe 13 bin başvuru" başlıklı konu görüntüleniyor, "Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2007 yılı uzman erbaş temini kapsamında 12 bin 620 kişi başvuruda bulundu Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın İnternet sitesindeki verilere göre bin 678 başvuru, öğrenim durumunun uygun olmaması, askerlik ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: SİNOP
Cinsiyet: Rep Gücü: 90 Rep: 8861 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Profesyonel askerliğe 13 bin başvuru Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2007 yılı uzman erbaş temini kapsamında 12 bin 620 kişi başvuruda bulundu Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın İnternet sitesindeki verilere göre bin 678 başvuru, öğrenim durumunun uygun olmaması, askerlik sevk tarihinden itibaren 3 yıl geçmesi, yaş haddini geçmesi ve doğum tarihinin belirtilmemesi gerekçeleriyle reddedildi. Kabul edilen başvuruların ise 7 bin 932'sini 'piyade komando' branşı oluştururken, bin 198 kişi 'muharebe telsiz işletmeni', 838 kişi 'tank şoförü', 613 kişi 'tank nişancısı', 361 kişi ise 'hava savunma araç şoförü' branşlarında yazılı sınava girmeye hak kazandı. Başvurusu kabul edilen adayların 1 Eylül'de girdikleri yazılı sınavın sonuçları, 17 Eylül'de açıklanacak. Adaylar, 12-30 Kasım tarihleri arasındaki ön sağlık, fiziki kabiliyet yeterlilik testinin ardından 3-20 Aralık tarihleri arasında mülakata alınacak. Asil ve yedek adaylar, 28 Aralık'ta duyurulacak. sosyal haklar ve imkanlar 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa göre, uzman çavuşlar 10'uncu derecenin 1'inci kademesinden, uzman onbaşılar 11'inci derecenin 1'inci kademesinden göreve başlatılıyor ve Emekli Sandığı kaps***** alınıyor. Belirlenen oranlarda lojmanlardan yararlanabilen uzman çavuşlar, askeri hastanelerden kendisi, eşi ve çocuklarının tedavi ve diğer ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabiliyor. TSK Personel Kanunu esaslarına göre uzman çavuşlara yan ödemeler, Silahlı Kuvvetler tazminatı, aile yardımı ödeneği, doğum yardımı ödeneği, ölüm yardımı ödeneği, yakacak yardımı gibi ilave haklar da tanınıyor. Uzman erbaşlardan uçuş ve paraşüt hizmetlerinde görevlendirilenlere Silahlı Kuvvetler hizmet tazminatına ilave olarak, aylık uçuş ve atlayış tazminatı ödeniyor. Altı komando tugayı profesyonel hale getirilecek Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda bir süre önce düzenlediği basın toplantısında
__________________ |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: Profesyonel askerliğe 13 bin başvuru zorunlu askerlik kalkmalı. Ben tsk ya siyasal politik açıdan karşıyım. (28 Şubat) Kimisi psikolojik bir başkası konjektürel nedenlerle uygun olmaya bilir. Türkiyeyi batının çukuruna tsk yuvarladı. O zaman kendi de batıda ki gibi olsun... |
| | |
| | #3 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: SİNOP
Cinsiyet: Rep Gücü: 90 Rep: 8861 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Profesyonel askerliğe 13 bin başvuru Ben bu vatana seve seve askerlik yaptım.Zorunlu askerlik diye görmek bence yanlış.Bu vatan bizim tsk leri bizim için varlığı önemli bu konuda karşı durmak gereksiz.
__________________ |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |